Wiltonnokka

Wiltonnokka on kääpiöiden rakentama puoli kolmannella ajalla itärannikolle noussutta mahtavaa Wiltonnokan ja ihmiskaupunki Marthaloksen muodostamaa kaksoiskaupunkia. Kaupungit rakennettiin samanaikaisesti kumpaisenkin rodun uskonnollisten johtajien vaikutuksesta ja kääpiökaupunki kunnostautui erityisesti maankuulujen sotalaivojensa myötä, joita myös ihmispaladiinit käyttivät levittäessään ritarikuntansa vaikutusta.

Sanotaan, että kaksoiskaupunkien rakennuksesta olivat vastuussa itse legendaarinen suurpaladiini Notung ja kääpiölegenda Wilto ja että ihmispaladiinien ja kääpiöiden kaupunkien liiton siunasivat kumpaistenkin jumalat Kolwi ja Zenra. Yhteiselo olikin yllättävän yksituumaista siihen nähden, etteivät rodut olleet aiemmin olleet juuri tekemisissä keskenään ja muunmuassa kaupunkien puolustus hoidettiin sulassa sovussa.

Kolmannen ajan lopulla kaksoiskapungit ajautuivat tuntemattomista, joidenkin arveluiden mukaan uskonnollisista syistä sisällissodantapaiseen vihanpitoon. Sota päätyi pattitilanteeseen osapuolien tuntiessa toisensa niin hyvin ettei kumpikaan päässyt rähinässä voitolle ja lopun kolmannen ajan historiasta Wiltonnokka ja Marthalos elivät jäätyneessä konfliktissa, jonka selkeimpänä merkkinä oli kaupunkien välille kohonnut korkea muuri.

Wiltonnokkaa hallitsee Kultahalssin kuningassuku, tällä hetkellä vallassa on kuningatar Merlwen Kultahalssi.

Wiltonnokka

KesäDW2 m1hka m1hka