Punasilmät

Merillä kulkeva ihmiskansa, joka syntyi Marthaloksen ja Wiltonnokan sotaa paenneista ihmisistä. Punasilmät purjehtivat Wiltonnokan kääpiöiltä varastamillaan muutamilla laivoilla etelään, mantereita halkovien Viljavan väylien läpi ja asuttivat suistoa. Punasilmien ensimmäinen kaupunki oli väylän väliin jäävälle saarelle rakennettu Punamaa, jonka mukaan koko saarta kutsuttiin Punamaaksi.

Punasilmät eivät kaihda keinoja ruokansa saamiseksi ja ryöstelevät Viljavan seudulla kulkevia karavaaneja ja kauppalaivoja henkensä pitimiksi. Punasilmien kulttuurissa arvostetaan kansan pakolaistaustan takia selviytymiskykyjä, erityisesti nopeaälyisyyttä ja johtamistaitoa. Yhteiskunta on erittäin meritokratinen: synnyinkastilla ei ole väliä jos pystyt osoittamaan arvosi ja toisaalta korkea-arvoisenkin jälkeläinen voi tippua katuojaan jos ei näytä taitojaan.

Kansan keskinäinen yhteisöllisyys on myös arvostettua ja sanonta kuuluukin: “Punasilmä auttaa aina punasilmää, halusit tai et”, tarkoittaen, että punasilmät pyrkivät aina auttamaan hädässäolevaa maanmiestään, vaikkei tämä itse myöntäisikään apua tarvitsevansa.

Punasilmien keskuudessa vaikuttaa Talgaa palvova Punaristin kultti ja yleensä jokaiselta Punasilmälaivalta voi löytää Punaristin papittaren tai papin.

Punasilmät

KesäDW2 m1hka m1hka