Punaristi

“Minä olen oman elämäni arkkitehti,
minä valitsen välineet ja työkalut,
minä rakennan perustukset ja valitsen suunnan.
Talgan valo antaa minulle voimaa,
mutta vain jos pidän mielessä totuuden:
Minä olen oman elämäni arkkitehti,
minulla on kaikki avaimet kädessäni.”

(Punaristin kultin uskontunnustus, lyhennetään usein kahteen viimeiseen riviin)

Punaristin kultti vaikutti alkujaan vain Punasilmien merenkulkijaväen keskuudessa ja uskonnon edustajat palvovat punaista Talga-kuuta. Talgan koeataan tuovan onnea erityisesti ryöstöretkillä ja erityisen taitavien ja ovelien johtajien älyn sanotaan olevan Talgan siunaus.

Kolmannen ajan lopulla kultti levisi myös puolituisten keskuuteen ja siellä erityisesti karavaanien kauppamatkustajien ammattikuntaan, jossa oveluutta ja nokkelia juonia arvostetaan. Tiettävästi kääpiöt ovat kultissa äärimmäisen harvinaisia.

Punaristin papit näkevät unissaan näkyjä, joiden käsitetään olevan jumalaisen Talgan suoraa puhetta tai ajatuksia. Useat Punaristiin uskovat

Punaristin uskovien merkki on nimensä mukaisesti punainen risti. Papit ja Punaristin muut tärkeät valitut kantavat Talgan kaikkien pyhintä merkkiä – yleensä punaisella kirjottua tai maalattua kuvaa kädestä, jossa on viisi yhtämittaista sormea, joista yksikään ei ole peukalo. Tätä merkkiä maahan piirtävä Punaristin uskova on syvimmässä rukouksen tilassa ja pyytää rukouksessaan suoraa ohjausta Talgalta.

Talgan seuraajat uskovat, että Talga on vanhojen jumalten lähettämä vartija, joka kuitenkin kääntyi vanhoja jumalia ja veljeään Silgaa vastaan. Tarinan mukaan Talga oli eri mieltä vanhojen jumalten suuresta suunnitelmasta, jossa jokaisen kuolevaisen kohtalo oli suunniteltu jumalten mielen mukaan ja muuttui vanginvartijasta opastajaksi ja kannustajaksi. Punaristin seuraajat uskovat, että vaikka Talga antaa ohjeita ja opastuksia, jokainen kuolevainen on oman kohtalonsa herra ja että Talga opastaa vain silloin kun on aivan pakko – jos yksilö tai kansakunta on äärimmäisessä vaarassa tai silloin, kun häneltä pyydetään opastusta.

Punaristin seuraajat pitävät Silgaa palvovaa Hopeinen totuus -kulttia vanhojen jumalten kätyreinä, jotka yrittävät pakottaa kuolevaiset takaisin määrättyihin muotteihin ja riistää heiltä vallan valita itse tiensä.

Punaristi

KesäDW2 m1hka m1hka