Hopeinen totuus

“Me olemme maailman puun versoja jumalten puutarhassa.
Meistä jokaisella on kohtalo jota kohti kasvamme.
Voimme kasvaa itse tai tulla kasvatetuiksi,
tämä on ainoa valintamme.
Vaikeudet on annettu karsimaan meistä huonot oksat,
ja hyvät ajat toipumista varten, jotta kestämme seuraavan karsinnan.
Tunteiden valta ajaa meidät ahtaalle, mutta järkemme pelastaa meidät.
Ei ole hyvää tai pahaa, on vain kohtalo, jota voi lukea jos osaa.
Kaikki on tapahtunut jo kerran ja tulee tapahtumaan uudelleen,
maailman puun kasvua ei voi pysäyttää,
elämme siinä ikuisesti.”

(Ote Hopeisen totuuden pyhistä kirjoituksista, Timjanin profetiasta)

Hopeinen totuus on Silgaa palvova kultti, joka syntyi Tulessakävijöiden keskuuteen kolmannella ajalla. Jumalten unen alkaessa osa haltioista uskoi Hyrian kuolleen tai hylänneen heidät ja kääntyi uuden jumalan, Silgan puoleen.

Hopeisen totuuden papit ovat taitavia ajanlaskijoita ja historioitsijoita ja sanotaan, että he voivat ennustaa tulevaa laskelmistaan. Hopeisen totuuden papit pukeutuvat vaaleisiin tai hopeanharmaisiin kaapuihin ja heidän tunnusmerkkinsä on paksupohjainen tiimalasi.

Heidän mukaansa ajanlaskun määrääjä Silga ei tyydy määrittämään aikaa vain taivaan tanssillaan, vaan myös tietyin aikavälein maailmaan lähettämiensä suurten mullistusten myötä. Heidän mukaansa näillä mullistuksilla Silga antaa seuraajilleen merkkejä, joiden perusteella on mahdollista laskea tulevaisuuden tapahtumat ennalta.

Mullistuksista, vaikka ne olisivatkin katastrofaalisia, ei siis parane olla vihainen jumalalle, vaan kiitollinen. Paitsi että vaikeudet kasvattavat kansojen luonnetta, niiden historiankirjoihin jättämät jäljet antavat Hopeisen totuuden papeille mahdollisuuden ennustaa yhä tarkemmin tulevaa – kultin käsitys on, että lopulta papit pystyvät ennustamaan jokaisen tapahtuman, pienen tai suuren ja että silloin paratiisi on saavutettu ja kuolevat nousevat jumalten joukkoon.

Silgan papit pyrkivät saamaan käsiinsä kaikki mahdolliset tiedot historiasta, mielellään kirjoitetuista historiankirjoista, mutta he ovat valmiita myös tekemään arkeologista työtä selvittääkseen vanhojen katastrofien tapahtuma-aikoja.

“Ei ole hyvää tai pahaa, on vain kohtalo.
Olkaamme rauhassa mullistustenkin keskellä,
sillä mikään ei voi estää kohtaloamme,
ei niin kauan kuin vartijamme on työssä
ja me palvelemme häntä.
Kohtalo on ikuinen ja sen osana myös me.”

(Hopeiseen totuuteen uskovien puolhaltioiden suosittu iltarukous)

Hopeinen totuus

KesäDW2 m1hka m1hka